Phaustine’s Children’s home

Artsen van RDN zijn onafhankelijk van elkaar gestart om Phaustine te ondersteunen met zijn weeshuis. Phaustine is zelf wees en trekt zich het lot van deze kinderen aan. Ze wonen in een schamel onderkomen, 20 in aantal in leeftijd variërend van 2 tot 16 jaar. Het gebouw verkeert in een zodanig slechte staat dat bij enige regen de kinderen een plastic zak krijgen om onder te slapen. Geen sanitair, geen water, en vanuit de omgeving soms wat voedsel voor kinderen. De piramide van Maslov is hier ver te zoeken: geen dak boven je hoofd, geen veiligheid, onvoldoende eten en drinken. Samen met Hans en dochter Ariënne Loor een kerstactie geïnitieerd voor de bouw van een veilig en stabiel onderkomen. Een nieuw dak biedt geen soelaas omdat de palen van dit schamele gebouw aangevreten zijn door termieten: je kunt wachten op het moment waarop het instort.

image3 image4image2

Vrienden en bekenden hebben ruim € 7.000,00 gedoneerd: goed voor een nieuw weeshuis, een inrichting en een toiletvoorziening. Dusica Naumovska, onze plaatselijke deskundige en toeverlaat, begeleidt de ontwikkelingen en de bouw. Binnen 2 maanden na aanvang staat het weeshuis er. Pal naast het stenen kippen-onderkomen: tja een kind KOST geld en kippen LEVEREN GELD OP, alsdus Phaustine als we vragen waarom het onderkomen van de kippen ten opzichte van het krot voor de kinderen zoveel beter is.

Op het wensenlijstje staan nu de bouw voor een school en nog een tweede huis voor de weeskinderen, wiens aantal inmiddels weer toegenomen is.